Passa al contingut principal

I si m'agafo la baixa?

Pensa que et pot venir un detectiu al darrere...

És ben sabut que les empreses utilitzen el serveis dels detectius privats des de fa anys per poder acreditar comportaments del seus empleats contraris a allò que s'anomena "la bona fe contractual", per no dir-ne una altra cosa més grossa.

Els anomenats informes de baixa laboral solen ser quelcom rutinari, carent de la més mínima emoció. No obstant això, sempre hi ha aquelles ocasions en que la persona investigada decideix fer-nos la vida difícil. Gràcies, de veritat, en aquesta professió com més difícil ens ho posen, normalment més ens agrada la feina.

En els últims anys -i això ja no es tan conegut pel gran públic-, les mútues laborals s'han adonat de la importància de la tasca dels detectius per millorar els seus resultats i estan utilitzant àmpliament els nostres serveis.

En general, considerem que els assumptes d'aquesta mena són positius quan aconseguim demostrar que la baixa té elements fraudulents. No cal dir que aquesta mena d'informes solen acabar als jutjats. Un exemple, precisament d'una mútua:
Un detective privado descubre la buena forma de un albañil que estaba de baja - Hoy - 28/09/2006
Deniegan el sueldo a un albañil de baja al ser pillado en otro trabajo - El Periódico de Extremadura - 30/09/2006

Ara bé, un dels casos més curiosos que he conegut últimament ha estat el de l'advocat que, sempre pressumptament, es va agafar la baixa per no anar a un judici. Felicitats des d'aquí al company J.B.E., responsable de l'agència que va dur a terme la investigació. Ho podeu llegir a "Un detectiu descobreix que un advocat enganya el jutge de Santa Coloma fingint tenir lumbàlgia" - Diari de Girona - 03/09/2005

Comentaris