Passa al contingut principal

Posa una lapa a la teva vida

Ahir es va viure una situació força curiosa al Col·legi de Detectius Privats de Catalunya. La sala de formació estava plena a vessar i, fins i tot, es va quedar gent per entrar.

El motiu? Es celebrava una "tarda elemental" amb una temàtica purament tècnica: "Sistemes de seguiment electrònic - GPS". Vaja, que es parlava de les lapes o els bitxos.

Abans de res, dos apunts crítics: primer, no trobo massa raonable que, per un cop que el col·lectiu demostra força interès per un tema, hi hagi gent que s'hagi de quedar a la porta. Especialment, si com va ser el cas, encara es van quedar quatre o cinc cadires buides, suposadament reservades per algú. I segon, les cadires de l'aula són extraordinàriament incòmodes per prendre notes i, a més, es desmunten soles. I si no, pregunteu-li a en Francesc A.

Dit això, felicitar els responsables de la xerrada i els ponents. Van aconseguir que la tarda es fes curta.

Per als que no hi vau assistir, hi va haver un primer bloc amb la presentació dels productes de les empreses Defenscon i SpyWorks, seguides d'un altre bloc més teòric.

En la primera part, en Josep Corominas representant Tot Espies i en Guillem Sánchez en nom de SpyWorks. Es va notar a faltar la presència de'n Jorge Goñi, de la empresa European Spy Masters, que havia de presentar i traduir en Lawrie Hutcheon, de Findware Uk Ltd. Tot i estar en el programa, finalment no van assistir. Com a resum, productes amb molt bona cara a un preu que, si més no, ja no et fan caure al terra allò que penja i no sona. Ummmm, ens ho haurem de mirar més a fons.

Seguidament, en Joan D., Técnic de Suport a la Investigació dels Mossos d'Esquadra, va fer uns comentaris sobre els equips i els principis que haurien de regir les operacions amb dispositius de seguiment. Tot i les evidents diferències d'objectius i mètodes, s'hagués agraït que hagués pogut aprofundir més. Va fer dentetes...

I finalment, a càrrec de la Gemma Vives, magistrada del Jutjat de 1a. Instància i Instrucció núm. 1 de Vilanova i la Geltrú, una breu xerrada sobre els principis legals a considerar en la utilització d'aquesta mena de dispositius.

Comentaris