Passa al contingut principal

L'"Escuela de Criminologia de Cataluña", sancionada per publicitat enganyosa i clàusules abusives

Després de molts anys de queixes, la "Escuela de Criminologia de Cataluña", ha estat sancionada per l'Agència Catalana de Consum amb 15.000 euros, per publicitat enganyosa i clàusules abusives, tal i com podem llegir a la nota de premsa:
L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha imposat a l’”Escuela de Criminología de Cataluña, SL”, dues sancions greus per un import global de 15.000 € i com a sanció accessòria la seva publicitat. L’orígen de l’expedient sancionador són les nombroses queixes i denúncies presentades per diversos usuaris.

La primera sanció greu, de 5.000 euros, és per la seva publicitat, ja que és susceptible d’induir a error a les persones a qui es dirigeix ja que es presenta com una entitat que ofereix una titulació acadèmica oficial, quan no ho és. En la publicitat i fullets informatius que lliura l’Escuela de Criminologia, així com en la seva WEB, no s’informa del fet que els cursos oferts no comporten l’obtenció d’una titulació acadèmica oficial. D’altra banda els termes emprats en la publicitat: “Master”, “Diploma”, Diplomado”, etc.. donen la impressió que els ensenyaments que imparteix donen lloc a títols amb validesa acadèmica, donant a entendre l’equivalència dels seus títols amb els propis de les universitats.

La segona sanció, de 10.000 euros, és per incloure clàusules abusives. En concret:
  • Clàusules abusives per vincular el contracte a la voluntat de l’empresari: establiment unilateral d’una indemnització per part de l’empresari, facultat de resolució unilateral del contracte per part de l’empresa.
  • Clàusules abusives per limitar drets bàsics dels consumidors: limitant el dret del consumidor a la integració contractual de la publicitat i l’exclusió de l’obligació de l’empresari de respectar els acords.
  • Clàusules abusives per establir un pacte de submissió expressa a Jutge o Tribunal diferent del que correspon al domicili del consumidor: renúncia al fur del consumidor.
Nota de premsa:

L'"Escuela de Criminologia de Cataluña", sancionada amb 15.000 euros per publicitat enganyosa i clàusules abusives (en pdf aquí)
24/05/2010 - Gencat.cat

Comentaris