Passa al contingut principal

S'apropa una revolució fotogràfica

Ja fa dies que es comença a parlar de la Lytro, la càmera que captura la vida en fotografies vives. O, si més no, així es defineix a la seva web.

Menys poèticament, la nova càmera es basa en un nou tipus de sensor, anomenat light field sensor, que captura el color, intensitat i direcció de tots els raigs de llum en una escena.

Això permet que no ens haguem de preocupar de l'enfocament, el diafragma, sensibilitats i altres detalls tècnics, donat que tot es pot ajustar amb posterioritat. Podem fins i tot canviar la perspectiva de la fotografia o escollir entre veure-la en 2D o 3D.

Està previst que surti a la venda a finals d'any. Haurem d'esperar.

Si voleu, a la seva web han penjat un munt de fotos per a que hi pugueu jugar.

Més informació al seu blog.



Comentaris

Anònim ha dit…
Des del punt de vista de la seguretat quina implicació tindrà?
Jaume Llaudet ha dit…
Doncs bàsicament aportarà molta més flexibilitat a la captació d'imatges, ja que no caldrà preocupar-se dels detalls tècnics... encarar la càmera i llestos!

Un dels grans actius dels detectius privats és l'obtenció de proves gràfiques en situacions impossibles. Si no ens hem de preocupar de l'enfocament, de la llum, de les distancies, es facilitarà molt la nostra tasca.

Evidentment, caldrà comprovar que la realitat sigui igual d'engrescadora que la publicitat, però per això haurem d'esperar.

D'altra banda, caldrà reconsiderar el concepte de "manipulació de les imatges" en els processos judicials, donat que aquest sistema s'escapa a tot el conegut fins ara. De tota manera, tenint en compte la valoració judicial de la prova de detectius privats, no crec que sigui especialment problemàtic que s'admetin aquestes imatges, sempre i quan se'n documenti correctament als informes els processos d'obtenció i manipulació.