Passa al contingut principal

A voltes amb els detectius de Microsoft

Com molts ja deveu saber, Microsoft es dedica des de fa anys a enviar detectius a les seus d'empreses dedicades a la venda d'ordinadors, amb la intenció d'esbrinar si venen el seu programari sense llicència.

Doncs bé, m'arriba via Kriptopolis la següent notícia:

Microsoft: ¿cazador cazado?
29/05/2007 - Kriptopolis

Resumint molt, un detectius es presenten a la seu d'una empresa demanant un ordinador amb el Win95 sense llicència i, sense comentar els detalls de l'operatiu, el jutge ho despatxa així:
"De un lado, esa búsqueda inicial a través de un detective privado -como se resalta en las actuaciones- para conseguir por la denunciante en aquel momento, que los acusados le presupuestaran y construyeran un pc con software que no ha satisfecho los debidos tributos, podría estar casi en el borde del delito provocado, como ya se ha señalado en otros lugares."
En fi, queda clar que no tot és col·locar-se la oculta "y padentro"... Com sempre dic, és molt diferent saber de provar i, per tant, la nostra actuació també ho ha de ser. En aquest cas en concret, sembla que d'elements probatoris anaven més aviat escassos, tot i que fins i tot es va aconseguir una entrada i registre de la Guardia Civil.

Podeu llegir les sentències en primera instància i en apelació, a la web del Bufet Almeida.

Comentaris