Passa al contingut principal

Canvis en el control policial

Segons donen a conèixer diversos mitjans, el control de la seguretat privada a Catalunya, passarà a dependre dels Mossos d'Esquadra, després del conveni signat per a desplegar allò que diu l’Estatut quant a seguretat privada. És a dir, allò que determina l’article 163 de l’Estatut:
Correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en les matèries següents:
1. L'autorització de les empreses de seguretat privada que tenen llur domicili social a Catalunya i l'àmbit d'actuació de les quals no ultrapassa el territori de Catalunya.
2. La inspecció i la sanció de les activitats de seguretat privada que s'acompleixen a Catalunya.
3. L'autorització dels centres de formació del personal de seguretat privada.
4. La coordinació dels serveis de seguretat i investigació privades amb la Policia de la Generalitat i les policies locals de Catalunya.
Això inclou els detectius privats, tal i com diu la nota de premsa de la Generalitat:
El conveni estableix que els Mossos d'Esquadra seran, a partir d'ara, els competents de forma exclusiva per a la inspecció, control i sanció de les activitats de seguretat privada que es facin a Catalunya, tan en l'àmbit de les empreses de seguretat com en el dels detectius privats.
Ara que per fi s'havien establert canals fluids de col·laboració amb el CNP, toca canviar-ho tot... En fi, més informació:

Traspàs als Mossos del control de la seguretat privada
27/12/2007 - Comunicat de la Generalitat - Gencat.cat

Els Mossos assumeixen la inspecció, el control i les sancions de les activitats de seguretat privada que es facin a Catalunya
27/12/2007 - Nota de premsa de la Generalitat - Gencat.cat

Comentaris