Passa al contingut principal

El cas que no hauria d'haver passat

Article d'en David Sanmartin a El Punt sobre el cas d'en Heinrich Kieber, el responsable de la venda a Alemanya de les dades de titulars de comptes bancaris a Liechtenstein: "El cas que no hauria d'haver passat" - 10/03/2008

Es tracta del típic cas en que un individu impresentable, amb un currículum fals i antecedents delictius, és contractat per una empresa i se li dóna accés a una informació que, evidentment, mai no hauria d'haver conegut.

Un extracte:
En països com ara el Regne Unit o Alemanya, la verificació per part d'empreses d'investigació privada de les dades personals, financeres i d'antecedents laborals forma part de qualsevol procés de selecció. Al nostre país, lamentablement, són poques les empreses que apliquen aquest model.
I encara diria més, fins i tot en empreses que ja han patit contractacions "sorprenents" és força difícil que encarreguin investigacions prelaborals prèvies a noves contractacions. Per no parlar dels casos en que els mateixos executius-candidats es retiren del procés quan saben que s'hi inclourà una revisió d'antecedents per part d'una agència externa... Potser ja va sent hora de fer les coses seriosament, ¿no?

Comentaris