Passa al contingut principal

Capturadors de teclat: reptes i solucions

Sens dubte, molts detectius podrien explicar la gran utilitat dels capturadors de teclat, també anomenats keyloggers, en investigacions de tota mena.

En el cas dels dispositius físics (captura per hardware), és evident que la seva utilització -no legítima- en entorns empresarials és un dels forats de seguretat més importants i nocius amb que ens podem trobar. Tot i que existeixen programes que permeten investigar més a fons, el que fa d'aquests dispositius un enemic temible és precisament la seva senzillesa: extremadament barats, fàcilment accessibles i difícilment detectables. No requereixen de grans coneixements informàtics i, un cop retirats, és quasi impossible demostrar-ne la utilització.

Existeixen altres tipus de capturadors, tots amb els seus avantatges i inconvenients. Caldrà escollir el més adequat a la investigació, tot valorant-ne els requisits de funcionament, la possibilitat d'accés físic a la màquina, els coneixements tècnics de l'objectiu, possibilitat de detecció pel sistema de seguretat, etc.

Més informació:

La continua pesadilla de los capturadores por hardware.
03/04/2008 - David Fernandez Mena

Keylogger
es.wikipedia.org

Comentaris