Passa al contingut principal

Detenció d'un detectiu privat per la policia de Girona

El detectiu privat R.C. va ser detingut el passat dia 6 de maig per membres de la policia local de Girona, quan estava exercint la seva activitat professional, malgrat haver-se identificat com a detectiu. Segons sembla, el detonant de tot plegat va ser la negativa a ensenyar el material enregistrat amb la càmera de vídeo.

El cas ja ha estat denunciat judicialment i comunicat al Col·legi de Detectius Privats de Catalunya.

Des de la confiança que dóna conèixer personalment el detectiu detingut i haver-hi col·laborat en diversos assumptes, amb una actuació professional sempre irreprotxable, he sol·licitat al Col·legi que, d'acord amb allò que preveuen els Estatuts col·legials en els seus articles 8 i 14, emparin i defensin l'exercici de la nostra activitat professional davant del que, sens dubte, ha de ser considerat com una actuació injustificada de la policia local de Girona.

També he enviat un correu a la senyora M. Àngels Freixenet Bosch, Regidora delegada de Seguretat de l'Ajuntament de Girona, tot solicitant-li que esclareixi els fets.

En ambdós casos els he volgut fer palès el meu enuig amb aquest assumpte, tot expressant la meva condemna de l'actuació policial, que enterboleix l'esperit de col·laboració amb la policia i la justícia amb que molts detectius privats ens prenem la nostra feina.

Finalment, només reiterar la meva confiança i suport al company R.C.

Comentaris