Passa al contingut principal

Els detectius surten a compte?

Moltes vegades, quan algú em diu que els detectius són molt cars, li responc: Depèn, què s'hi està jugant?

Tot plegat, em ve al cap després de llegir el següent titular:

Empreses de Barcelona han d'indemnitzar Microsoft amb 142.969 euros per vendre els seus productes sense llicència
3/11/2008 - Vilaweb
Un grup d'empreses de Barcelona ha d'indemnitzar Microsoft amb 142.969 euros per vendre els seus productes sense llicència, ha informat avui la multinacional nord-americana, que va detectar els casos de venda de programari il·legal a través de 130 visites a botigues des de principis del 2007 fins a l'actualitat.
Microsoft utilitza habitualment detectius privats en la defensa dels seus interessos, com explicava en Txema Arnedo, director de propietat intelectual de Microsoft Ibérica, en una entrevista recent:

¿Cómo se detectan las irregularidades?
A veces se utilizan técnicas como la del comprador misterioso. Consiste en enviar a detectives privados a los puntos de venta sospechosos. Cuando se detecta un caso irregular, el detective se identifica y hace una advertencia al distribuidor. Al cabo del tiempo vuelve al establecimiento y si en esta segunda visita continúa la irregularidad se presenta una denuncia. Tenemos ya 80 casos en los juzgados.
Ja fa temps que, des del món de l'empresa, s'han adonat de la necessitat dels serveis professionals d'investigació privada. En el cas de Microsoft, a més, sembla que saben com recuperar la inversió feta en detectius. Hi ha moltes empreses que s'ho haurien de plantejar.

Comentaris