Passa al contingut principal

Detectius privats investiguen policies locals

Segons publiquen diversos mitjans, a Palma de Mallorca s'ha donat un cas no gens habitual: l'Ajuntament ha encarregat a detectius privats la investigació de possibles casos de policies amb conductes irregulars. No penseu ara en casos extrems de corrupció o tràfic de drogues, com a les pel·lícules. Estaríem davant de casos força més coneguts pels detectius privats: treballadors en situació de baixa laboral que desenvolupen activitats en altres empreses.

Calvo contractà detectius per espiar policies sospitosos
25/04/2009 - DBalears
La batlessa de Palma, Aina Calvo, va pagar detectius privats perquè espiassin els policies locals sospitosos de tenir una segona feina mentre estaven de baixa laboral. L’operació s’inicià el mes de febrer i els agents vigilats foren sotmesos a seguiments, inspeccions dels seus patrimonis i alguns també foren gravats en vídeo. Mitja dotzena de funcionaris, encara que els investigats han estat molts més, foren caçats in fraganti i s’enfronten a una falta molt greu.

L’absentisme policial al quarter de Sant Ferran era, en casos concrets, escandalós, i Aina Calvo decidí que era necessària una investigació en profunditat, i sobretot discreta, que garantís els resultats. Els màxims responsables polítics i policials del Cos foren posats al corrent del que s’estava planificant i la següent fase fou contactar amb els detectius privats que havien de dur a terme els seguiments secrets.
Aina Calvo gastà 30.000 € per seguir policies locals
26/04/2009 - DBalears
La investigació interna encarregada per la batlessa de Palma, Aina Calvo, a detectius privats per descobrir quants de policies locals estaven de baixa i tenien una segona feina ha costat a Cort 30.000 euros, segons ha pogut confirmar aquest diari.

Cada seguiment d’un agent ha costat entre 2.000 i 3.000 € i els informes elaborats inclouen fotografies, enregistraments de vídeo, resums de patrimoni i extractes de societats o contractes privats en els quals poden aparèixer policies locals. Alguns, fins i tot, haurien regentat negocis.

( ... )

Ahir, la polèmica a la caserna de Sant Ferran anà a més. La publicació que la investigació havia estat en mans de detectius ha generat molta controvèrsia: "Si veim cap detectiu que ens filma o que ens espia el detindrem", asseguren alguns.

Això últim he de reconèixer que no m'ha agradat gens. En fi, que cadascú faci amb la seva llibertat el que cregui convenient.

Més informació:

Aina Calvo pagó a detectives privados para que espiaran a los policías sospechosos
29/04/2009 - Última Hora

«Contratamos a detectives privados porque detectamos malas prácticas en las bajas»
29/04/2009 - Última Hora

Comentaris