Passa al contingut principal

Detectius que ajuden mossos

S'ha fet pública una investigació de Método 3, on es veu com la testimoni clau en la condemna de cinc mossos accepta declarar per diners en un altre judici.

I dic que es veu perquè han documentat tot el procés mitjançant gravacions amb càmeres ocultes, incloent l'entrevista amb el suposat advocat, que és en Francisco Marco.

Sens dubte, una excel·lent feina.



La Mayka Navarro ens explica la història en un extens article al Periódico del 16/11/2009. Us en poso un extracte, tot i que us en recomano la lectura complerta:
La testimoni clau en la condemna de cinc mossos accepta declarar per diners
Ana María M. P. va acceptar el 6 de novembre passat un bitllet de 500 euros per prestar-se a testificar contra els Mossos d’Esquadra per una agressió policial que no va existir i que ella no va presenciar mai. La dona, una xilena de 59 anys i veïna en fa més de 30 de Barcelona, es va oferir a mentir per fer un favor a Julián, a qui acabava de conèixer. Declararia falsament perquè els Mossos són «uns repressors», va dir, i va prometre que el seu testimoni seria tan creïble que guanyarien el judici. El que Ana María no sabia era que tot era un muntatge i que totes les seves converses, algunes fins i tot amb càmera oculta, eren gravades per l’agència de detectius de Barcelona, Método 3.
(...)
Els detectius de Método 3 van comprovar que la dona havia deixat el seu pis i llogat una habitació, també a Barcelona. Quan va quedar una habitació lliure en aquella casa, la va llogar un detectiu que es va presentar com a Julián. A l’home no li va costar contactar amb la dona i guanyar-se la seva confiança. Tampoc va costar que Ana María parlés del cas Lucian, Luchiano, com ella l’anomena, perquè manté el contacte amb l’home i la seva dona, malgrat que la parella va tornar a Romania després de cobrar la indemnització.
(...)
Una nit, després de diverses trobades al pis que la dona va creure casuals, Julián li va comentar que havia tingut un altercat amb mossos. Ana María va recomanar al seu nou amic denunciar els policies. Un altre dia, després d’explicar-li Julián que el seu principal testimoni no es presentaria al judici, ella mateixa es va oferir a fer un testimoni fals. «Jo et faig el favor. Aquests cabrons no em fan por. Queda’t tranquil perquè jo hi vaig», s’escolta en una de les gravacions.
(...)
El dia 6 passat, el detectiu va acompanyar Ana María al despatx del seu presumpte advocat, en rea-litat Francisco Marco, director de Método 3. Durant la xerrada, la dona va acceptar un bitllet de 500 euros per anar a mentir en el judici de Julián. «Mil gràcies», va dir.
Algunes repercussions:

La fiscalia revisarà els vídeos que desemmascaren la testimoni clau
Mayka Navarro - 17/11/2009 - el Periódico

Article de Joan Barril: 'Honorable policia'
Joan Barril - 17/11/2009 - el Periódico

Un fals testimoni va portar cinc mossos a la presó per torturar un detingut
17/11/2009 - Web Policial

Una testimoni clau per condemnar cinc Mossos, presumptament subornada
16/11/2009 - La Malla

Actualització 25/11/09:

Cal cobrar-ho tot
25/11/09 - infodetectius

Comentaris