Passa al contingut principal

Empremtes sonores

Avui llegint el Ciberpais, m'he trobat un article on parlen de l'empresa espanyola Agnitio, que desenvolupa aplicacions informàtiques que permeten extreure un patró biomètric de la veu.

Segons afirmen, els seus programes donen un patró amb base numèrica a cada veu, independentment de l'idioma o de què s'estigui parlant. Aquesta empremta sonora permet la identificació de persones, únicament amb l'enregistrament de la seva veu. De fet, els seus sistemes són utilitzats pels cossos de seguretat pública i per empreses diverses, sobretot del sector financer, com ara el BBVA.

Mirant la seva web, això sembla especialment interessant:
Batvox es la herramienta LIDER a nivel mundial en el mercado forense para la identificación biométrica de locutores a partir de grabaciones de audio.
BATVOX es una aplicación pensada para ser utilizada en Laboratorios de Acústica o por Peritos especializados. Es usado ampliamente en diferentes laboratorios de Cuerpos y Fuerzas de Seguridad en Europa, América y Asia.
Posee una interfaz muy fácil de utilizar que permite realizar todas las operaciones a través del ratón. Así mismo, tiene una base de datos de voces que permite guardarlas de una manera ordenada (a partir de las características de cada una).
Podeu llegir l'article aquí:
"De la voz extraemos un patrón biométrico de la garganta, nariz y cavidad bucal"
24/05/2007 - Ciberpaís - El País

Comentaris