Passa al contingut principal

Una separada amb nòvio es queda sense pensió.

L'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència d'un jutjat de Granollers, que extingia la pensió compensatòria a una dona separada amb nòvio.

La investigació realitzada per una agència de detectius va permetre confirmar les sospites de l'ex-marit. La dona tenia un nòvio amb qui mantenia una relació estable, demostrable a través de la realització conjunta d'actes diversos de vida social: anar a comprar, al metge, etc. Ara bé, tots dos residien en domicilis diferents, tot i que en el mateix carrer, a pocs metres un de l'altre. Si bé en un primer moment la dona va dir que només eren amics, en la vista oral va admetre que mantenien una relació sentimental.

El Codi de Família preveu que es puguin retirar les pensions compensatòries en cas de demostrar-se una convivència marital, fins aquí res de nou. Ara bé, l'Audiència ha entès que aquest concepte de convivència marital és equiparable al del present cas: una parella estable sense convivència permanent. No cal demostrar doncs aquesta convivència i encara menys a la mateixa vivenda, però sí que hi hagi una voluntat de constituir una parella estable.

Podeu llegir-ne més:
Els jutges retiren la pensió a una separada perquè té nòvio.
11-05-2007 - El Periódico

Una sentencia retira la pensión a una mujer separada por tener pareja estable
11-05-2007 - El País

I referint-se a un altre cas, però del mateix tipus d'assumptes:
El tribunal ordena vender un piso de dos separados porque lo usa también la nueva pareja de la mujer
26/04/2007 - El País

Actualització de 27/05/2007:
La Audiencia de Barcelona equipara por primera vez el concepto de matrimonio con el de una pareja estable
10/05/2007 - La Vanguardia

Comentaris