Passa al contingut principal

S'acaben els mòbils anònims

I moltes altres coses, que també aniran canviant: s'ha aprovat la Llei de Conservació de Dades relatives a les comunicacions electròniques. Queda pendent la tramitació al Senat, però això ja va endavant.

Les més de setze milions de línies anònimes de mòbil tenen els dies comptats. Des del moment en que entri en vigor aquesta norma, les companyies disposaran de dos anys per registrar els titulars del servei. Transcorregut aquest plaç, podran donar de baixa el número.

A partir d'ara els operadors de serveis de comunicacions electròniques hauran de guardar les dades del tràfic de les nostres comunicacions d'un mínim de mig any a un màxim de dos, sempre i quan el plaç no s'ampliï per resolució judicial. Això inclou les dades necessàries per rastrejar i identificar l'origen i destí d'una comunicació de telefonia fixa, de telefonia mòbil, dels accessos a Internet, enviaments de correu electrònic i telefonia per Internet, així com les dades necessàries per determinar la data, hora, durada i tipus de comunicació. A més, en el cas de dispositius mòbils, caldrà identificar-ne la localització.

L'únic que m'agrada d'aquesta llei és l'apartat on indica que no s'hauran de conservar dades relatives al contingut de la comunicació.

Aquestes dades s'hauran de facilitar a la policia, CNI i SVA, en principi sol·licitant autorització judicial, si bé una esmena d'última hora del PP permetrà que no se'ls requereixi aquesta autorització. Veurem com queda finalment.

Si això no és el Gran Germà, que vingui algú i m'ho expliqui...

Més informació :

Hoy nos jugamos en la cancha grande (y perderemos) nuestra intimidad en la red
Port 666 - Mercè Molist - 4/10/2007

El Congreso pone fin al anonimato de las líneas prepago
El Pais - 4/10/2007

Actualització de 23/10/2007:

Publicada al BOE del 19 d'octubre la Ley 25/2007, de 18 de octubre, de conservación de datos relativos a las comunicaciones electrónicas y a las redes públicas de comunicaciones.

Comentaris