Passa al contingut principal

Promulgada la nova Llei de Societats Professionals

El passat dia 16 de març es va publicar al BOE la Ley 2/2007, de 15 de marzo, de sociedades profesionales.

Aquesta nova norma, que entra en vigor als tres mesos de la seva publicació, ve a regular les anomenades societats professionals, definint-les com aquelles que tinguin com a objecte social l'exercici en comú d'una activitat professional. La citada norma entén com a activitat professional la que requereixi titulació universitària oficial o, si més no, titulació professional i inscripció en el corresponent Col·legi professional. Sembla evident doncs, que la nostra activitat professional com a detectius, quan es realitzi a través d'una societat, haurà de tenir present la nova llei.

És possible que us pregunteu que aporta de nou aquesta llei. En el nostre cas, no massa res, tret de més burocràcia. S'estableixen tota una sèrie de requisits de constitució i funcionament, al meu parer, molt similars als ja existents i que no aporten massa res, ni a la professió ni als nostres clients.

Les societats s'hauran d'inscriure en el Registre de Societats Professionals del Col·legi corresponent. Segons la disposició transitòria segona, abans del proper 16 de març de 2008 el Col·legi de Detectius haurà d'haver creat el seu Registre de Societats Professionals. En el cas de les societats constituïdes amb anterioritat a l'entrada en vigor de la llei, disposen de temps fins el proper 16 de juny de 2008 per adaptar-se a la nova llei i inscriure's en els registres corresponents.

A més, s'obre la porta a que els visats es facin a nom de la societat, en lloc de ser nominatius. Segons el redactat, sembla que aquesta decisió serà optativa de la societat i els seus professionals.

En fi, espero que algú m'obri els ulls i faci que m'adoni dels avantatges de la nova llei: jo de moment no en trobo cap...

Podeu llegir-ne el text complert, en html aquí, o bé en pdf aquí.

Comentaris