Passa al contingut principal

Què passa amb els ordinadors personals a la feina?

Una possible resposta la donen als EUA: un ordinador personal a la feina no pot tenir una expectativa raonable de privacitat.

Resumint: un funcionari municipal porta el seu ordinador portàtil al seu lloc de treball i el connecta a la xarxa municipal, per evitar-se l'inconvenient d'haver de compartir l'ordinador amb els companys. No hi posa clau d'accés.

Degut a problemes informàtics, un tècnic accedeix a l'ordinador ja que sembla ser la font del problema. Tot i no estar-hi present el propietari, observa que hi està corrent un programa de compartició d'arxius. N'obre un parell que li semblen pornografia infantil i s'inicia el recorregut típic: policia, ordre judicial, etc, etc.

El ja condemnat funcionari alegava que no havia donat permís per a la inspecció del seu ordinador. No obstant això, la sentència afirma que el fet de portar l'ordinador a un lloc públic, sense adoptar cap mesura per evitar-ne l'accés (p. ex. una paraula clau), implica la pèrdua d'una expectativa raonable de privacitat.

Més detalls:

No privacy in home PC brought to work

Personal Computer At Work Not Always Personal

Comentaris