Passa al contingut principal

Publicat el desenvolupament del registre d'assegurances de vida

Avui s'ha publicat al BOE el Reial Decret 398/2007, de 23 de març, que desenvolupa la Llei 20/2005, de 14 de novembre, sobre la creació del Registre de contractes d'assegurança de cobertura de defunció.

Aquesta normativa, que entrarà en vigor d'aquí a dos mesos, ha de comportar l'efectiva posada en marxa del citat Registre, que es va decidir que s'incardinés en el ja conegut Registro de Actos de Última Voluntad. Tot i que evidentment trigarà a ser operatiu, és interessant començar-ne a conèixer l'operativa i la informació que ens pot aportar.

Així, el capítol IV regula el procediment de sol·licitud i expedició de certificats del Registre. S'estableix que qualsevol persona interessada podrà obtenir informació sobre si un finat tenia contractada una assegurança i amb quina entitat. Val a dir que l'interès es presumeix en qui sol·licita la informació que, a més, haurà d'esperar quinze dies hàbils des de la data de defunció i aportar-ne el certificat literal acreditatiu. La resposta s'obtindrà en un plaç de set dies hàbils des de la presentació de la sol·licitud. El registre expedirà una certificació, tant en sentit positiu com negatiu, respecte de la inscripció del finat. Cal tenir present que només es tindran en compte els contractes d'assegurança en que aparegui el document identificatiu de l'assegurat.

Podeu consultar el text complert en html i en pdf.

Comentaris