Passa al contingut principal

TrueCrypt 5.0 ja és aquí

El conegut programa lliure de codi obert per a l'encriptació de dades ja disposa de nova versió, que es pot descarregar aquí.

Per als qui no el conegueu, disposa de versions per Windows, Linux i Mac i està pensat per encriptar unitats o particions, més que no pas arxius concrets. De fet, en el cas de Windows, és possible encriptar tota la unitat, de manera que abans d'arrancar el SO calgui aportar la paraula clau.

Utilitza algoritmes sense backdoors coneguts. Tot i que la instal·lació es fa lenta (bé, si més no en el meu cas, amb un disc de 500 Gb), després el funcionament és totalment transparent i sense cap mena de retard apreciable en el rendiment.

Especialment interessant és la possibilitat de disposar d'un "container" ocult dins de la partició encriptada. Això permet que, en cas de ser obligats a permetre l'accés a les dades encriptades, no es pugui veure que hi ha una zona oculta, amb una paraula d'accés diferent.

A més, tot plegat es pot combinar amb la utilització d'un arxiu-clau. És a dir, que a més de requerir un coneixement, la paraula clau, calgui un element, l'arxiu-clau, per poder accedir a les dades. Evidentment això millora notablement la seguretat, especialment si som víctimes de la utilització d'un keylogger.

Més info a la web oficial (en anglès) i a Kriptopolis (en castellà).

Comentaris