Passa al contingut principal

El Col·legi i els auxiliars de detectiu privat (i 2)

El passat dimecres vaig enviar una carta al Col·legi de Detectius Privats de Catalunya, tot expressant-los la meva opinió sobre els auxiliars de detectiu privat i sobre el procés que estaven utilitzant per tractar un assumpte tant important i, alhora, tant controvertit, com ara la inclusió de la figura de l'auxiliar de detectiu en la futura modificació de la Llei de Seguretat Privada.

No he rebut una resposta personalitzada, però si un correu electrònic que diu el següent:

A todos los colegiados:

Después de reuniones mantenidas a nivel nacional con todos los representantes del sector de la Seguridad Privada, se ha decidido proponer reformas en la Ley de S.P., las cuales tendrán que ser consensuadas por los Colegios Profesionales y Asociaciones de Detectives.

Las propuestas son las siguientes:

Secreto profesional.
Sociedades de detectives.
Personal ayudante (únicamente Art. 19. 1C), Hoteles, grandes áreas.
Despachos Profesionales.
Inclusión en la comisión mixta.
Inclusión de los Colegios.
Seguro responsabilidad civil.

A nuestro Colegio de Detectives nos han encargo desarrollar el punto correspondiente al personal y al que corresponde a la responsabilidad civil.

En este momento nos encontramos en el proceso de desarrollo, el cual presentaremos a la Junta de Gobierno para su examen.

He de hacer constar que en lo que se refiere al personal, únicamente tendría facultad para ayudar al detective en los servicios de Hoteles y grandes superficies, teniendo en cuenta que en la actualidad ese mismo servicio lo están efectuando las empresas de seguridad con personal no habilitado.

Estoy a vuestra disposición para cualquier aclaración.

J.M.F.A. - Presidente

És a dir, que sembla que s'han oblidat de la posició contrària als auxiliars de detectiu, expressada per una majoria de Col·legiats, en les nombroses ocasions en que s'ha tractat aquest tema al Col·legi.

A més de donar com a segur que s'inclourà aquesta figura en la futura llei, fet ja de per si força qüestionable, ni tan sols ofereixen la possibilitat d'un debat, sigui en un fòrum obert o, potser més adient, en forma d'Assemblea Extraordinària.

En aquest sentit, voldria recordar-vos que els Estatuts del Col·legi preveuen, en el seu article 20, que l'Assemblea General del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya és el seu òrgan sobirà i els seus acords obliguen tots els col·legiats, fins i tot els absents, els dissidents i els que s'abstinguin, i que l'acta de l'Assemblea serà aprovada per la mateixa Assemblea i tindrà força executiva.

No crec que la Junta de Govern estigui per convocar una assemblea extraordinària per tractar del tema dels auxiliars de detectiu, ja que estarien obligats a acatar les decisions que s'hi prenguessin. De fet, aquest assumpte ja es va tractar en l'Assemblea del 2006 i es va impedir la votació dels Col·legiats, com així consta en acta.

Ara bé, l'article 25 dels Estatuts Col·legials preveu que la junta de govern també haurà de convocar l'assemblea general extraordinària quan ho sol·licitin com a mínim un 25% dels Col·legiats i expressin en la sol·licitud els assumptes concrets que han d'ésser tractats en la junta. A més, haurà de celebrar-se en el termini màxim de dos mesos a comptar de l'entrada al registre del Col·legi de la sol·licitud corresponent.

Doncs bé, tenint en compte que el Col·legi no m'ha fet gaire cas en la meva petició de parlar dels assumptes que afecten a la professió de forma pública i oberta a tots els Col·legiats, potser va sent hora de començar-se a moure.

Si algú està interessat en que el Col·legi celebri una Assemblea General Extraordinària per tractar de la futura llei de seguretat privada, que m'ho faci saber al correu electrònic que trobareu al meu perfil. Qualsevol idea addicional serà benvinguda.

Comentaris