Passa al contingut principal

El Col·legi actua en el cas girona

Novetats en el cas del detectiu privat detingut a Girona el mes passat. Em constava que des del Col·legi s'estaven realitzant gestions, que per discreció no vaig comentar en el seu moment. Ara bé, sembla que després que la notícia de la detenció i denúncia s'hagi difós per diversos mitjans de Girona, ja és hora de sortir a la llum.

En els últims dies s'ha fet pública l'actuació del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya en el cas de l'agressió denunciada per un detectiu privat.

El dia 28 de maig es va fer publicat un comunicat de premsa (PDF), que diu:
Arran les notícies aparegudes en diferents diaris de la Província de Girona sobre la presumpta agressió patida per un dels nostres col·legiats, volem manifestar el següent:
1- El passat dia 6 de maig un dels nostres col·legiats que és detectiu privat en exercici, del qual volem preservar la seva identitat, ens informa que va patir una sèrie d’agressions i vexacions per part de dos membres del os de Policia Local de L’Ajuntament de Girona, després d’identificar-se amb la seva TIP (targeta d’identificació professional) de detectiu privat que expedeix el Ministeri de l’Interior. Lògicament aquests fets han estat denunciats al Jutjat corresponent.
2- El Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya, en tenir coneixement de l’actuació d’aquests dos funcionaris de l’Ajuntament de Girona, va enviar un escrit a l’Alcaldessa de la ciutat, Sra. Anna Pagans, demanant un aclariment dels fets.
3- Depenent de la corroboració dels presumptes fets, el Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya es reserva el dret d’emprendre accions legals per depurar les responsabilitats necessàries que puguin derivar-se de l’incorrecte protocol d’actuació dels mencionats funcionaris de la Policia Local de Girona.
4- Entenem que aquest episodi es puntual i no és extensiu a les relacions entre els nostres col·legiats i les forces de seguretat públiques, que s’emmarquen dintre d’un respecte i col·laboració professional.
5- El nostre Col·legi professional es una Institució de Dret Públic que per mandat del Parlament de Catalunya te l’obligació de vetllar pels drets dels nostres col·legiats i dels ciutadans. Es per aixó que portarà a terme las accions pertinents per col·laborar en una societat on es respectin els drets fonamentals de les persones.
I, encara més, avui s'ha fet públic que el passat dia 30 de maig, la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya, va decidir, per unanimitat, personar-se com acusació particular en aquest cas. En el comunicat emès, afirmen:
Entenem que pel bé de la professió i com una mostra més de recolzament cap el nostre company, és la nostra obligació, el nostre dret i la nostra voluntat fer el pas que hem fet.
Des d'aquí només puc felicitar-los per una decisió que, n'estic segur, molts col·legiats esperaven des de feia dies.

Comentaris